Werkgevers

Zoek je een doortastende en inspirerende coach voor een medewerker of team? Of wil jij voor je medewerker(s) iets doen op het gebied van stressreductie, preventief of als re-integratie begeleiding?

Je kunt bij mij terecht voor:

 • Stress en burn-out, preventie en re-integratie

Stress is verzuim oorzaak nummer één. Voor medewerkers met stressgerelateerde klachten is HeartMath (hartcoherentietraining) een efficiënte en bewezen effectieve begeleiding, preventief of als onderdeel van re-integratie. In dit filmpje wordt kort uitgelegd hoe HeartMath werkt.

 • Professionele coaching

Ter verbetering van het functioneren en/of voor het laten groeien van talenten en kwaliteiten van je medewerkers. Begeleiding bij vragen op het gebied van (persoonlijke) ontwikkeling en leiderschap en bij disfunctioneren. Wil je meer weten over wat ik doe en hoe ik dat doe, zie coaching. De begeleiding kan zowel Face-to-Face als online plaatsvinden (ik ben gecertificeerd e-Coach).

 • Supervisie en intervisiebegeleiding

                               

Hartcoherentietraining (HeartMath), voor preventie en re-integratie

Stress is verzuimoorzaak nummer één. Het aantal mensen dat verzuimt door stressgerelateerde klachten stijgt en ook hun gemiddelde verzuimduur stijgt. Heel belangrijk dus om daar preventief en curatief wat aan te doen! Dus:

Heb jij medewerkers die veel stress ervaren, die het niet meer lukt om te ontspannen en/of die stress-gerelateerde fysieke klachten hebben? Dan is HeartMath hartcoherentietraining iets voor hen.

HeartMath is een krachtige evidence-based methode, die gebruik maakt van bio-feedback en is gebaseerd op wetenschappelijke kennis over hoe hart en hersenen samenwerken. 

Mensen leren hoe ze bewust invloed kunnen uitoefenen op de samenwerking tussen hart en hersenen, met als resultaat dat ze zich  ontspannen, vitaal en gelukkig kunnen voelen in alle omstandigheden.

Het HeartMath programma Werken aan Veerkracht is toegespitst op de eisen van deze tijd:

 • het is eenvoudig te leren,
 • kost weinig tijd,
 • is bewezen effectief en
 • gebruikt moderne technologie ter ondersteuning.

HeartMath wordt wereldwijd toegepast door miljoenen mensen waaronder vele professionals in organisaties, topsporters, muzikanten, piloten en astronauten.

HeartMath heeft zich wereldwijd ruimschoots bewezen bij vele bedrijven zoals Boeing, Hewlett-Packard, Shell en BP. In Nederland zijn trainingen verzorgd voor o.a. Unilever, Philips, Rabobank, ABN-AMRO, Deloitte, de Politie, diverse gemeenten, Rijkswaterstaat en de Nederlandse Spoorwegen. Een volledig overzicht vindt je hier.

                               

Inhoud hartcoherentietraining

De hartcoherentietraining bestaat uit een individueel traject van 7 sessies waarin het programma Werken aan Veerkracht wordt gevolgd. Enkele kenmerken van de aanpak:

 • Persoonlijke doelen als uitgangspunt
 • Bewustwording van stresspatronen
 • Leren ongewenste patronen te doorbreken
 • Integratie van de technieken in het dagelijks leven

Belangrijkste resultaten, ook voor jou als werkgever:

 • Verlaging ziekteverzuim
 • Verlaging (gevoeligheid voor) stress
 • Verhoging effectiviteit, productiviteit en creativiteit

Dit gepatenteerde programma wordt alleen gegeven door coaches en therapeuten die zijn opgeleid en gecertificeerd door HeartMath Benelux. Ik ben sinds 2008 gecertificeerd HeartMath coach. Voor meer informatie over HeartMath klik hier . Je kunt ook mijn flyer downloaden.

                                 

HeartMath bewezen effectief bij re-integratie

Al in 2008 is er een groot onderzoek gedaan naar de effectiviteit van re-integratie technieken, waaronder HeartMath. Het HeartMath Stress Reductie Programma (de voorloper van het programma Werken aan Veerkracht) is beoordeeld als een van de meest effectieve interventie methodes bij re-integratie (zie op blz. 106 de beoordeling van het Stress Reductie Programma).

                                 

Financiële reden om voor HeartMath te kiezen

Een derde van langdurig verzuimende medewerkers valt uit door psychische klachten. En mensen die overspannen raken kunnen algauw zo’n vijf tot zes maanden uit de running zijn. Met de wetenschap dat de kosten van een ziektedag van een medewerker gemiddeld €250,- is, is de investering in een hartcoherentietraining dus makkelijk en snel terugverdiend!

Wil je meer weten over “return on investment” van HeartMath, lees dan dit artikel.

                                 

Vergoeding door Achmea Zilveren Kruis:

 • 100% vergoeding via het Livvit pakket (voor medewerkers van Hogescholen). Voor meer informatie klik hier.
 • 50% vergoeding via het Present-pakket. Voor meer informatie klik hier.

Artikel van Zilveren Kruis over HeartMath:  Workshop “Hoe ademen tegen stress helpt”.

                                 

Ervaringen met HeartMath:

HeartMath bij de Politie: Sinds 2012 heeft HeartMath Benelux al meer dan 60.000 medewerkers van de Politie getraind in hartcoherentie. HeartMath is het hoogst gewaardeerde onderdeel van het Programma Versterking Professionele Weerbaarheid. Klik hier om een kort filmpje te zien over de ervaringen van politie.

                                 

HeartMath heeft zich wereldwijd ruimschoots bewezen bij vele bedrijven zoals Boeing, Hewlett-Packard, Shell en BP. In Nederland zijn inmiddels trainingen verzorgd voor o.a. Unilever, Philips, Rabobank, ABN-AMRO, Management Centrum de Baak, de Politie, PWC, Prins Claus Conservatorium, Zonnehuizen, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, Solutions Center Verslavingszorg en de NS. Een volledig overzicht vindt je hier.

                                 

Drukte, stress en daardoor te weinig tijd is de dagelijkse praktijk voor zorgverleners. De HeartMath methode helpt je om rust en passie terug te brengen in je werk. Simpel, effectief en oplossingsgericht.’

Dr. Jaap van den Heuvel,
voormalig Voorzitter Raad van Bestuur, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft.