Wie is Pyta van de Weg (1969)

Wat mij beweegt

Het is bijzonder en ontroerend om mensen te ontmoeten op hun zoektocht en hen te begeleiden in momenten van weten en niet weten, hoop en wanhoop, vreugde en verdriet. Ik vind het zeer motiverend om een bijdrage te kunnen leveren aan de stappen in zoeken, ontdekking en groei. Mijn coachpraktijk leert mij dat ik mensen op dat gebied verder kan helpen.

Iedereen zet zijn eigen stappen in bewustwording en groei, al dan niet gedwongen door omstandigheden. Soms lukt het om die stappen alleen te zetten of met hulp van je omgeving. Maar soms lukt dat niet, loop je in cirkels of loop je vast. Het is dan fijn om tijdelijk professionele ondersteuning te krijgen. Ik loop graag een tijdje met je op en geef je een spiegel, een steun in de rug en zo nodig een schop onder de kont zodat je de beweging in jezelf en in je leven kunt en gaat maken die jij wil.

Werkervaring

Ik heb 25 jaar ervaring in advies- en managementfuncties, met name op het gebied van Human Resources Management. Vanaf 2005 werk ik als coach. Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij Rijksoverheid, gemeente, Zorg & Welzijn en in het bedrijfsleven. Eerst in loondienst en vanaf 2017 vanuit mijn eigen (coach) praktijk, waarbij ik naast individuele begeleiding en intervisiebegeleiding ook interim HR-opdrachten vervul.

Naast mijn betaalde werk doe ik graag vrijwilligerswerk. Zo ben ik jaren bestuursvoorzitter geweest van een kinderopvang stichting en heb ik in 2015 de Kili-Challenge voor War Child gedaan (veel geld inzamelen voor War Child en met gelijkgestemden de Kilimanjaro beklimmen).

Privé

Geboren in Utrecht, getogen in Nijmegen en gestudeerd in Enschede ben ik na een lange periode in Apeldoorn uiteindelijk neergestreken in Loo (gemeente Duiven). Hier geniet ik onder andere van de rust en het groen, terwijl ik toch in de buurt ben van de gemakken van een grote stad.

Ik ben getrouwd met Hans en ben moeder van twee zoons (2004 en 2006).

Kernwoorden:

Intuïtief, gevoelsmens, snelle denker, humor, raakbaar, verbindend, snel naar de kern, zonder oordeel, zingeving.

Opleiding & Scholing

 • Vrije School, Nijmegen
 • Bestuurskunde, Universiteit Twente
 • 3-jarige opleiding Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen Utrecht (met name gebaseerd op TA, NLP en Systemisch Werk)
 • (Gelicenseerd) Heartmath Coach
 • Heartmath and Trauma
 • (Gelicenseerd) e-Coach
 • Jaaropleiding Familie- en organisatieopstellingen, Hylke Bonnema
 • Verdiepingscursus Familieopstellingen, Inge Land
 • Zijnsoriëntatie voor coaches, Liesbeth Wolfkamp
 • Masterprogramma Organisatie, Cultuur en Verandering, NCOI
 • Themaworkshops en nascholingsprogramma’s voor begeleiders onder andere op het gebied van Energetisch lichaamswerk, Familie- en Organisatieopstellingen, Voice Dialogue, Byron Katie en Coachen met Lef
 • Deelname intervisie- en supervisiegroepen ten behoeve van inspiratie, scholing en toetsing