Aanbevelingen

“Door heftige omstandigheden buiten mijn invloed werd mijn privéleven geraakt en werd ik volkomen onverwachts gedwongen mijn functie neer te leggen.
De coaching bij Pyta heeft mij geholpen van erg onrustig, verdrietig en boos weer terug te gekomen in mijn balans. Ik ben daardoor gegroeid als mens. Heb kunnen werken aan mijn zelfontwikkeling. Ik heb geleerd goed naar mijn lijf te luisteren en de tijd te nemen voor zaken. Daarnaast heb ik het verlies van mijn functie een plekje kunnen geven. Ik kan nu weer vooruitkijken naar de toekomst en mijn mogelijkheden rustig ontdekken.”

Mariska Kerkdijk, Belastingdienst bijzondere invordering

Ik heb Pyta ervaren als een coach die goed aangesloten is. Ze kan goed luisteren, stelt verdiepende vragen en geeft heldere feedback op het juiste moment. Het meest opvallend aan Pyta vind ik haar heldere intuïtie, ze weet wat er op diep niveau werkelijk speelt. Dat maakt Pyta als coach bijzonder effectief.

Executive coach & management trainer

“Ik kwam bij Pyta met de vraag hoe ik in mijn kracht kon blijven en gelijkwaardig contact kon bereiken en behouden met “autoritaire leiders”. Het ervaren van coaching was voor mij niet nieuw. Maar de inspirerende en uitdagende prikkels die Pyta toevoegt waren dat zeker wel. Ze “raakt de juiste snaar”, heeft me aan het nadenken gezet en geeft ook handige tips en trucs. Ik heb veel te danken aan haar coaching. Het heeft mij opgeleverd dat ik veel sterker en dichter bij mezelf ben en blijf, dat ik vertrouw op mijn eerste gevoel en op mijn eigen kracht. Ik merk de resultaten daarvan zowel in persoonlijke gesprekken als in vergaderingen en bijeenkomsten.”

MT-lid grote overheidsorganisatie

“Nadat ik was afgewezen voor een nieuwe functie wees mijn leidinggevende erop dat ik me dat ik me veel te makkelijk uit mijn kracht liet halen en dat ik teveel twijfelde, me kleiner en onzekerder maakte.
In de coaching met Pyta heb ik geleerd wat de oorzaak hiervan was. Dit was een eye-opener en gaf me handvaten om dit gedrag veel eerder te herkennen. Ik heb tijdens het proces van coachen geleerd om afstand te nemen van de situatie zodat ik kan zien wat er gebeurt en kan voorkomen dat ik in oud gedrag verval. Ook heb ik geleerd meer in mijn kracht te blijven, ook als ik word aangevallen of kritiek krijg. Verder ben ik veel bewuster bezig met mijn innerlijk leven. Ik neem vaker de tijd om te mediteren of om even naar binnen te gaan om te zien en voelen hoe ik ervoor sta.”

Karin Rutgers, ontwerper

“Ik kwam met een coachvraag die gericht was op werk en het omgaan met stress. Ik wilde graag het Heartmath-traject doen. Door de coaching met Pyta en met behulp van Heartmath kan ik inderdaad de symptomen van stress sneller herkennen en herstellen. De coaching ging echter veel dieper dan ik had gedacht, waardoor ik nu beter in staat ben om mijn gevoel te benoemen en ik geleerd heb om veel meer écht contact en verbinding te maken met de mensen om mij heen. In het coachtraject heb ik Pyta ervaren als zeer ervaren coach die heel eerlijk en invoelend is.”

Martijn Stevens, Belastingdienst

“Ik kwam bij Pyta omdat ik tegen een burn-out aanzat. Daarnaast had ik een veel te hoge (spanningsgerelateerde) bloeddruk, hartslag en cortisolgehalte. Ik legde de lat erg hoog voor mijzelf en mijn omgeving en ik had een lage weerbaarheid voor zowel grote als kleine tegenslagen.
Ik heb bij Pyta coaching en HeartMath gedaan. Dit heeft er, samen met afvallen en sporten, voor gezorgd dat mijn bloedwaarden en bloeddruk binnen twee maanden weer keurig waren (bijvoorbeeld: hartslag in rust van gemiddeld boven de 80 naar gemiddeld 53).

Wat de coaching mij verder heeft opgeleverd is dat ik minder oordeel over mijzelf en anderen, dat ik meer loslaat en durf te vertrouwen i.p.v. alles bovenmatig te controleren. Mijn basishouding is veranderd van terughoudend / angstig naar nieuwsgierig. Daarmee sta ik meer ontspannen in het leven!
Het coachtraject was intensief, effectief en erg leerzaam! Vooral de manier waarop Pyta de gesprekken voert, sprak mij erg aan. Zij hield mij een spiegel voor, waarmee ik mij steeds bewuster werd van mijn gedachten en emoties. Het herkennen en erkennen van bepaalde patronen, niet gelijk allerlei negatieve oordelen daarover hebben en de keuze te hebben om mijn gedrag te veranderen. Daar ligt wel de kern van het coaching traject met Pyta.”

Leancoach, grote overheidsorganisatie

“Ik raakte snel in paniek, voelde me erg onzeker en onrustig en was in overleg met de huisarts om medicatie te krijgen tegen een depressie. Bij Pyta heb ik coaching op hartcoherentie (Heartmath) gedaan. Hierdoor leerde ik dat als je de oefeningen geregeld doet, dit helpt en je je beter en meer ontspannen voelt. Sommige oefeningen duren wel een aantal minuten (5 -10) maar geven rust in mijn hoofd en een positief gevoel.
Wat ik ook van Pyta geleerd heb is om te proberen niet te oordelen over mensen, situaties enz.. Dat geeft mij ook een heleboel rust! Al lukt me dat niet altijd.”

Elise, management assistent en HBO-student