Wat is hartcoherentietraining

Hartcoherentietraining is een krachtige wetenschappelijke en “evidence-based” methode, ontwikkeld om de kwaliteit van leven te optimaliseren. Het is ontwikkeld door cardiologen en neurologen van het HeartMath Institute op basis van ruim 20 jaar wetenschappelijk onderzoek.

In deze vorm van coaching zijn oeroude ademhalingsmethoden gecombineerd met westerse wetenschap en informatica. De methode is eenvoudig en bewezen effectief.

Hartcoherentietraining is gebaseerd op het gegeven, dat je hart direct verbonden is met je lichamelijke en geestelijke balans. Directer dan je hersenen. Er is een bewezen verband tussen het hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in het lichaam.

Uit klinische studies blijkt dat hartritme een diepgaand effect heeft op cognitieve functies als helderheid van denken, het nemen van strategische beslissingen en de manier waarop je communiceert. Maar ook op je hormoonhuishouding, je gezondheid, je immuunsysteem en je fysieke prestaties.

Het is mogelijk om bewust het hartritme te beïnvloeden en zo positieve effecten te behalen op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak. Via je ademhaling en concentratiemethoden op je lichaam worden de signalen van je hart naar je lichaam en geest coherent gemaakt, waardoor gezondheid, balans en vitaliteit ontstaan.

Nieuw is, dat dit alles te zien is via bio-feedbackapparatuur.