Coaching

Ik ben ervan overtuigd dat mensen de antwoorden en hulpbronnen die zij nodig hebben zelf in zich hebben. Het is alleen soms lastig die antwoorden zelfstandig/alleen te vinden. Zeker op momenten dat het spannend wordt in het leven, als het echt dichtbij komt en als het echt raakt. Het helpt dan om samen te kijken naar je leervraag en de antwoorden te vinden die je nodig hebt.

Hoe wordt je begeleid?

Als coach zal ik luisteren, spiegelen en vragen stellen over wat ik je hoor zeggen en zie doen en over wat ik voel gebeuren. Ik zal je laten weten en zien wat je doet, zodat je op een andere of nieuwe manier kunt doen wat je weet. Ook kan ik je soms een stukje kennis of theorie geven, wat kan helpen oude inzichten of overtuigingen in een nieuw daglicht te bekijken. Daarnaast doe ik oefeningen en interventies met je die je helpen dichter bij je gevoel te komen, bekende handelingen of gebeurtenissen van een andere kant te bezien en beleven en/of antwoorden te vinden in de verscholen hoekjes van je brein en lijf. Als je coachvraag specifiek met stress te maken heeft, kan het zijn dat ik je aanraad om coaching op hartcoherentie te doen (voor informatie zie mijn pagina over Heartmath).

Ik vind het bijzonder en ontroerend om mensen te ontmoeten op hun zoektocht en hen te begeleiden in momenten van weten en niet weten, hoop en wanhoop en vreugde en verdriet. Ook vind ik het zeer motiverend om een bijdrage te kunnen leveren aan de stappen in zoeken, ontdekking en groei. Ik heb het gevoel en de bewezen ervaring dat ik mensen op dat gebied verder kan helpen. Ik heb een scherpe (analytische) blik voor mensen, voor wat hen beweegt en wat er in hen om gaat. Daarnaast sluit ik van nature heel makkelijk aan bij mensen waardoor ik snel een vertrouwde setting kan creëren waarin mensen zich veilig en gesteund voelen in het onderzoeken van hun angsten, belemmeringen en overtuigingen en van hun wensen en verlangens.

Expertise

Managementcoach, (persoonlijk) leiderschap, persoonlijke effectiviteit, omgaan met veranderingen, zelfinzicht, zingeving, veerkracht, re-integratie, stressgerelateerde klachten.

Soorten vragen die ik krijg

 • Ik moet altijd van alles, ik voel me de hele tijd opgejaagd en ik kan me niet meer ontspannen.
 • Door heftige omstandigheden buiten mijn invloed staat mijn leven op zijn kop en ik weet niet hoe ik daarmee om moet gaan.
 • Ik wil meer in mijn kracht komen, meer vanuit mijn eigen kracht gaan leven.
 • Ik heb in mijn werk en privéleven veel last van mijn onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen.
 • Voor doorgroei in mijn werk moet ik mezelf zichtbaarder maken, mezelf meer profileren, maar hoe doe ik dat?
 • Ik vind het zo moeilijk om te voelen, hoe kan ik daar stappen in zetten?
 • Ik heb moeite met hiërarchie en heb daar last van in mijn werk. Hoe kan ik dat veranderen?
 • Hoe kan ik in mijn kracht blijven en gelijkwaardig contact hebben met autoritaire leiders?

Vormen van coaching

In mijn praktijk kun je kiezen uit drie vormen coachtrajecten:

 • volledig face-to-face
 • volledig via de mail oftewel 100% e-coaching (klik hier voor info over e-coaching).
 • een hybride traject, oftewel een combinatie van face-to-face coaching en e-coaching.